Superprestige veldrijden – cyclocross Officiale superprestige website

Niels Albert zonder een verliespunt

Superprestige veldrijden - cyclocross Officiale  superprestige websiteSuperprestige voor beloften Niels Albert zonder een verliespunt

Zeven op zeven voor Niels Albert in de Superprestige voor beloften. Ook in Vorselaar maakte de Brabander er een one-man-show van. Wereldkampioen Zdenek Stybar schoot eens te meer tekort en finishte tweede. Kevin Pauwels moest tot in de laatste honderden meters wachten vooraleer hij Eddy van IJzendoorn kon afschudden voor de derde plaats, maar in de eindstand valt hij wel naast het podium.

Tom Meeusen wint Superprestige juniores

Superprestige veldrijden - cyclocross Officiale  superprestige websiteDe eindoverwinning van Tom Meeusen kwam in de slotproef van de Superprestige voor juniores ondanks het systeem van de dubbele punten niet meer in het gedrang. De Kempenaar won de wedstrijd immers zelf na een solo van begin tot einde. Nationaal kampioen Dennis Vanendert leek op weg naar de tweede plaats, maar moest in de tweede wedstrijdhelft niet alleen wereldkampioen Boy van Poppel maar ook nog Kenneth Van Compernolle laten voorgaan. Die Van Compernolle kwam voor de tweede plaats in de eindstand slechts een puntje te kort want Kevin Cant werd pas elfde.

Sven Nys dolt met tegenstand

Superprestige veldrijden - cyclocross Officiale  superprestige websiteMet zijn 27ste overwinning van het seizoen en met zijn 30ste Superprestigezege ooit dolde Sven Nys in het Vorselaar van Bart Wellens eens te meer met de tegenstand. Hij liet zijn concurrenten betijen en reed weg wanneer hij dat wilde. Indrukwekkend zoals het hele seizoen al behalve in de belangrijkste koers, het wereldkampioenschap.

Superprestige veldrijden - cyclocross Officiale  superprestige websiteEven zag het er kort na de start naar uit dat Nys er en ware one-man-show van zou maken. Maar omdat hij geen zin had in een uurtje soleren, liet hij eerst Gerben de Knegt en daarna ook Bart Wellens, Erwin Vervecken en Sven Vanthournehout bijkomen. Vervolgens maakten we twee rondjes Wellens mee, maar Nys hield de zaak rustig onder controle om vervolgens zelf halverwege de wedstrijd te versnellen en Wellens en De Knegt overbooord te gooien. Eerder was Vervecken al uit de spits verdwenen. Toen moest de Belgische kampioen alleen nog afrekenen met zijn ploegmakker Vanthourenhout en ook dat klaarde hij met de glimlach. Vanthourenhout werd tweede, Wellens toch nog derde.

Sven Nys: Vandaag was ik snel zeker

Superprestige veldrijden - cyclocross Officiale  superprestige websiteDaarmee is de zesde eindoverwinning van Sven Nys in de Superprestige een feit.

En ik ben nog maar dertig jaar, er komen er dus nog, aldus de Brabander. Vandaag was ik snel zeker van mijn stuk. Ik kon de hele koers met overschot rijden en dat was in het hol van leeuw Wellens bijzonder plezant. Of ik ook zondag in Oostmalle de Suitingsprijs nog wil winnen? Graag, maar daar is het moeilijker winnen omdat we in het zand rijden en omdat er nogal wat gemakkelijke stroken in het parcours zitten. Maar ik zal het zeker proberen. Wat me moed geeft, is dat ik sinds het WK op zaterdag altijd mijn minste wedstrijd van het weekend gereden heb. Op naar zondag dus. Ik pluk nu alvast de vruchten van toch nog een week hard trainen ook al was het weer er niet meer naar en al is het seizoen ten einde. Dat zal vandaag het verschil met de rest van het deelnemersveld gemaakt hebben. Ook al snak ik zelf ook naar het einde. Ik heb 45 of 46 wedstrijden gereden omdat ik maximaal wilde profiteren van mijn regenboogtrui. Dat waren er eerlijk gezegd een zestal te veel.”